Nieuws  


               
Fotoboek - december 2020

Het boek PLAY van fotograaf Eva Veldhoen waar ik essays voor schreef, is af!

Eva fotografeerde de legostenen van haar zoontje Oscar (nu 5 jaar). Ze wilde een fotoboek maken dat het onderwerp spelen uitdrukt. Om haar wens kracht bij te zetten vroeg ze schrijvers om als aanvulling op haar foto’s dit thema uit te diepen in taal.

Naast de essays die ik verzorgde, ondersteunde ik haar in het schrijven van haar voorwoord en het creatieve proces van het maken van het boek.

De andere schrijvers die bijdragen leverden zijn Annika Hein (JANE magazine) en Tom Ruben van de Boekenbar in Utrecht. Visual artist Marjoleijn Heije deed de vormgeving van het boek.

Voor nadere info en verkoop, zie evaveldhoen.com


Artikelen - december 2020

Voor het LFK Magazine schreef ik twee artikelen over het thema stilte. Ik interviewde regisseur Koen van Hensbergen en fotograaf Tessa Beurskens over op welke manier zij stilte inzetten en ervaren in hun werk.

Op 21 december verschijnt editie #12 van LFK Magazine waarin je deze artikelen kunt vinden. 

Nu niet alle betere boekhandels geopend zijn in verband met de lockdown, kun je ook je exemplaar online bestellen via LFK

Je kunt de PDF’s van de door mij geschreven artikelen ook in mijn portfolio vinden. 

Kinderboek - november 2020

Voor kinderboekenschrijver Mark van Waes deed ik de redactie van zijn nieuwe kinderboek. Het verhaal gaat over gyspiekinderen die op zoek gaan naar een gestolen paard. Het zal in het najaar van 2021 verschijnen bij uitgeverij Rose Stories.

Eerder schreef Mark het boek Cyrus & Farnaz over 7 grenzen. Het boek werd in 2019 genomineerd voor de Hotze de Roosprijs.

Mark: ‘Ik wil met deze jeugdroman de moed, de vindingrijkheid en het doorzettingsvermogen van jonge vluchtelingen voor het voetlicht brengen. Vluchtelingen zijn in de eerste plaats moedige en bewonderenswaardige mensen.’

Zie ook het artikel in het Parool ‘Diversiteit in kinderboeken is goed voor ieder kind‘.Kinderboek - november 2020

Het kinderboek ‘De ladder van Toontje’ ligt in de winkel.

Zangeres Elly Machtel schreef een kinderverhaal over Toontje, een jongen die muzieknoten wil leren lezen. Ze klopte bij me aan omdat ze het manuscript al dertig jaar op de plank had liggen, maar er nooit iets mee had gedaan. Het lag daar maar te liggen. Op die plank. Zonde zeg!

Samen zijn we het stof ervan af gaan blazen. Ik deed de redactie, samen vonden we de juiste illustratrice voor het boek, Nadia Engelhart, en ik betrok vormgever Hannah Roos bij het proces. Met Hannah maakte ik eerder de boeken The Fastned Story.

Het boek is een must voor iedereen die kinderen op een speelse wijze kennis wil laten maken met muziek.

Meer weten of een exemplaar aanschaffen? Kijk op www.deladdervantoontje.nl.  


Column - november 2020

Communicatiekantoor Schinkelshoek & Verhoog vroeg me om een column te verzorgen. Dat deed ik. En wel met de titel ‘Vooruitgang’ (ik had - heb - behoefte aan vooruitgang). De column kun je hier lezen.

Beleidsdocument - oktober 2020

Voor Stichting Kiem herschreef ik het beleidsdocument opdat het bondiger en krachtiger werd. Zo hebben directeur Patricia Bos en haar team een document in handen waar ze gemakkelijk mee het veld in kunnen. Dat betekent: dat ze kunnen communiceren wie ze zijn en wat ze willen bereiken.

Stichting Kiem is een stichting, opgericht in 2020, gericht op het minimaliseren van eetstoornissen.

Cabaretvoorstelling - september 2020

De cabaretvoorstelling Je Moet Ergens Beginnen die ik afgelopen jaar maakte met regisseur Elisabeth Boor, speelde ik op 4 september in Amsterdamse sociëteit De Kring. Eerder speelde ik ‘m op 27 en 28 juni in het Betty Asfalt Complex, een theater in Amsterdam.

In het kader van de voorstelling creeërde ik T-shirts en rompertjes met de opdruk ‘je moet ergens beginnen’ erop. Zoek je een origineel en mooi cadeau? Kijk dan in de webshop.


Lovedoc

Grafisch vormgever Caitlin Berner en ik startten project Memo. Om nog niet vertelde verhalen van waarde een plek te geven. We vinden elkaar in deze gedeelde interesse van koesteren. Daarbij zijn we allebei gefascineerd hoe vorm en inhoud elkaar kunnen versterken. Vanuit dit verlangen is deze samenwerking ontstaan.

Als eerste creatie van project Memo zijn Caitlin en ik de publicatie Love Stories gaan maken. Ik heb Caitlins ouders geïnterviewd over hun eerste ontmoeting. Caitlin goot dit verhaal in een grafische vorm die de ontmoeting symboliseert. Het is bijna af, meer info volgt binnenkort.

Voor meer info over Caitlins werk, zie glitterstudio.nl


 


︎ info@hannahaukes.com | ︎ 0031(6)42216346 | ︎ inschrijven voor nieuwsbrief | ︎ website: © Hannah Aukes 2020 | profiel ︎: Geertje van Odijk | algemene voorwaarden | privacy & cookies