References Operatie Bloemenbuurt, Clavis, 2023
Vijf sterren bij Libris! ︎︎︎︎︎ ‘Ik was erg onder de indruk van dit boek, maar dat kan je in mijn recensie ook wel lezen.’ (Ineke vannispen, Libris)

‘Heb het eigenlijk achter elkaar uitgelezen. Wat een leuk, goed boek! Al die kinderen levensecht getroffen en er zitten wijze lessen in verpakt - zonder dat het er te dik bovenop ligt. Echt heel knap gedaan.’ 

‘Ik vind Operatie Bloemenbuurt echt fantastisch.’ Zie de leesvlog van deze juf (...) En via haar Instagram: ‘Het boek van Hannah Aukes zet je aan het denken, over je eigen vooroordelen en aannames. (...) ‘Ideaal startpunt voor een sociaal-emotionele les!’ (Juf Rigoberta’s leesvlog) 

Het boek was bij Leesbaas ‘Boek van de maand! ‘Dit is een prachtig boekje dat elk kind zou moeten lezen. Het is spannend en ontroerend, maar ook leerzaam. Zo krijg je iets mee over verschillende culturen en besef je dat achter een glimlach of pestgedrag diverse gevoelens zitten en dat bepaalde acties misschien voortkomen uit droevige situaties. De emoties in dit boek zijn erg knap beschreven, waardoor je je makkelijk kunt inleven. Elke hoofdpersoon vertelt zijn eigen verhaal en de verschillende verhaallijnen zijn met elkaar verweven. De lezer leert dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken en dat is heel waardevol.’ (Leesbaas)

‘Het is een mooi verhaal, dat kinderen mee laat denken. waarin ook nog mooie zinsneden staan ‘…een lach die in zijn buik kroop, als een beestje dat er niet hoorde.’‘Het regende schuine strepen.’ Lees deze volledige recensie. (Leestafel.info) 

Een gedeelde luisterfragment met 65.000 volgers. Luister het fragment. (Bertus Meijer, Onderwijsvlog)

‘Prachtig verhaal Hannah. Indrukwekkend geschreven en bomvol liefde.’ (Valerie, van leesclub De Stientjes)

Zie de speciale pagina over Operatie Bloemenbuurt voor meer recensies

Spiegelportret, 2023
‘Hannah kan ontzettend goed luisteren en kan daarmee zowel je kracht, als zachtheid naar boven halen. Ze is echt geïnteresseerd in je verhaal en wil graag weten wat je drijft, hoe je het leven ziet en wat je graag zou willen. Het verlangen naar boven halen en je vertrouwen geven dat dit binnen handbereik ligt, voelt fijn.

Ze stelt mooie vragen, die de kern raken en je helpen om weer een stapje verder te komen. Verder is ze hartelijk en warm, waardoor je je veilig voelt en gezien. Bovendien is er ruimte voor een grapje en voel je dat ze je steunt in wat je wil gaan doen.

Daarnaast geeft ze je alle ruimte om zelf te ontdekken wat goed voelt en is ze heel zorgvuldig. Bijvoorbeeld door te vragen of er nog losse eindjes waren, ze nog iets voor me kon betekenen. Pas als het voor jou rond voelt, zal Hannah een stap terug doen. Weten dat ze daar is en met je meedenkt, brengt weer een glimlach op mijn gezicht.

Ik ben dankbaar dat ik haar enthousiaste, oprechte persoonlijkheid heb mogen leren kennen! Voor mij was ze een genot om mee samen te werken.’ (Judith de Haan, schrijfcoach)

Managementboek DNA van Leiderschap, S2uitgevers, 2022 
‘Dank aan Hannah Aukes, de auteur van de dertien portretten, maar bovenal mijn ‘partner in crime’ gedurende de laatste twee jaar. Onze warme en intensieve samenwerking was vanaf de eerste dag een genoegen. Wat een enorm talent heb je om de interviews terug te brengen tot een persoonlijk en waardevol portret. Ik kijk met heel veel plezier terug op onze gezamelijke uitstapjes, van Groningen tot Haarlem en Delft.’ (Frank Vogt, expert in leiderschap en persoonlijke groei) 

Kunstboek PLAY, eigen beheer, 2021

‘In 2020 werkte ik met Hannah samen aan Play, een door mij zelf uitgegeven fotografie-/kunstboek over spelen als levenshouding. In dit boek worden de foto’s die ik maakte van de Legobouwwerkjes van mijn zoon gecombineerd met essays en poëzie over het spel van een aantal schrijvers, waaronder Hannah. Naast dat Hannah voor het boek schreef, was ze ook een belangrijke sparringpartner in mijn eigen creatieproces.

Het samenwerken met Hannah heb ik als heel prettig ervaren. Hannah heeft het talent om, wanneer je haar daartoe uitnodigt, recht vanuit het hart te schrijven, op een vrije en intuïtieve manier, die in geval van Play leidde tot speelse en uiterst originele teksten. We vonden elkaar in het detail: Hannah heeft hier veel oog en gevoel voor.

Wat me verder is opgevallen is Hannah’s professionele houding. Ze streeft kwaliteit na, niets minder, doet wat ze zegt dat ze zal doen (ze levert) en streeft altijd naar tevredenheid van haar klant. Tegelijkertijd is Hannah’s houding ook persoonlijk. Ze is echt betrokken bij dat wat je maakt en voelt een zekere verantwoordelijkheid om jou tot je beste werk te laten komen. Hier komt haar talent om te coachen om de hoek kijken – dit doet ze namelijk ook: je begeleiden in je eigen creatieproces, als je dat wilt. Bij mij heeft ze dat vooral in het begin van het maken van het boek gedaan en ik kan niet anders zeggen dan dat Hannah me daarmee ontzettend goed op weg heeft geholpen.

Buiten haar schrijftalent beschikt ze over het vermogen om je te bevragen en naar boven te krijgen wat het nou precies is wat je de wereld in wilt brengen en waarom. Mede vanwege Hannah heb ik durven vertrouwen op mijn eigen gevoel en me niet te veel van de wijs laten brengen door de meningen van anderen.

Hannah is een bijzondere, intuïtief sterke vrouw met een vrije geest, die het als haar missie ziet om de mooiste verhalen de wereld in te brengen en daarmee te verbinden. Een samenwerking die zuiver is, transparant en eerlijk, dat vindt ze belangrijk. Hannah laat niets onbesproken. Ik kan samenwerken met haar – of het nou is om jouw verhaal op te schrijven of jou te helpen dat zelf te doen – zeker aanbevelen!’ (Eva Veldhoen,  fotograaf)

Managementboek Zelfsturend Rijnlands ondernemen, Management Impact, 2019 ‘Boeken over Het Rijnland Model zijn vaak beschrijvend van aard. Dit boek maakt helder qua taalgebruik en inhoud hoe het er aan de binnenkant daadwerkelijk aan toe gaat. Knap!’ (Jaap Peters, auteur van Het Rijnland Boekje)

Memoires Ruud Lubbers, Balans, 2018
‘De herinneringen van Lubbers hebben een even wonderlijk als intrigerend boek opgeleverd. Wonderlijk, vanwege de totstandkoming. (…) Lubbers begon twee jaar geleden op advies van Geert Mak met schrijven. Hannah Aukes maakte er een verhaal van. Maar de zinnen zijn heel herkenbaar de zinnen van Lubbers. (…) Bijna ontroerend is de beschrijving van zijn eerste verliefdheid in Parijs.’ (Mark Kranenburg, journalist NRC)

Jubileumboek Nutricia, Pavlov Publiceert, 2016
‘Hannah is een zeer enthousiaste, intelligente en creatieve tekstschrijfster. Wij hebben haar al voor diverse projecten ingezet, met altijd een mooi resultaat. Ze denkt mee, neemt initiatief, is positief en weet met haar teksten precies de vonk over te brengen.’ (Michiel Haans, managing partner Pavlov Publiceert)

Schrijversvakschool, 2014/2015
‘Ik vind dat Hannah een talent heeft om de taal boeiend te maken. Dat doet ze door net even die ongewone combinaties te maken die een tekst ‘verheffen’ tot poëzie. (...) Ik vind Hannah Aukes een echte dichteres. Ze verrast. Ze weet bijvoorbeeld met veel details, met veel couleur locale een ochtendsfeer op te roepen. Ze experimenteert: ze maakt verschillende versies van een tekst om uit te vinden welke de beste is. Ook met de vorm experimenteert ze: heel lange of juist heel korte regels. (...) Ze moet wel beslist doorgaan in de poëzie, want ze is zonder meer een talent.’ (J.V., docent en dichter)

Bedrijfsboek Fastned, Boekenbent, 2013, 2015
‘Hannah Aukes is een uitzonderlijke editor. Met veel plezier heb ik met haar het boek The Fastned Story gemaakt. Dankzij Hannah is het page turning suspense geworden. Hannah is een harde werker en een zeer zorgvuldige editor. Met al haar charme, tact en overtuigingskracht is het prettig om met haar te werken en wordt het eindresultaat van hoog niveau.’ (Bart Lubbers, managing partner Fastned)

‘In één ruk (=Fastread) uitgelezen: The @fastned Story Deel I&II van @bcmlubbers Pageturner en boeiend tm achterkaft!’ (Christoph Buter, Experienced business lawyer renewable energy)

‘In 1 uur Deel II the #fastned story uitgelezen! Top gedaan.’ (Vincent Everts, ondernemer, vlogger, trendwatcher)

Verhalen in Suriname, 2011
‘Gedurende de stage was er een duidelijke groei te zien van de journalistieke kwaliteiten van Hannah. De communicatie met Hannah was uitermate open en constructief. Haar enthousiasme en inzet werkten vaak aanstekelijk. Sterke motivatie en inzet, bereid te leren van feedback, inhoudelijk goed in luisteren en analyseren.’ (Harmen Boerboom, correspondent NOS / RNW)

Website, ministerie van Buitenlandse Zaken, 2010
‘Hannah: altijd goedgehumeurd, altijd bereid om net dat stapje extra te zetten. Een groot inlevingsvermogen, begaan met mensen, reislustig, cultureel goed onderlegd, sociaal zeer sterk, en een uitstekend schrijfster en redacteur. Ik heb zeer prettig met haar samengewerkt: ze levert op tijd, en ze levert kwaliteit. Een topper als collega en een topper als mens!’ (Eduard van Brakel, destijds hoofdredacteur blad ministerie van Buitenlandse Zaken)

Staatsbezoek Koningin Beatrix aan Brussel, 2006
‘Hannah is spontaan, buitengewoon sociaal vaardig en heeft een uitstekend gevoel voor humor. Zij is een charmante, positieve sfeermaker die zich niet snel uit het lood laat slaan. Ze schrijft vlot en inhoudelijk steeds ‘to the point’, is een volhouder die van aanpakken weet. Een collega kortom waar men zich steeds op kan verlaten. We zien Hannah node gaan, en kunnen haar bij iedere werkgever van ganser harte aanbevelen.’ (Ambassadeur post Brussel Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken)

‘Zonder moeite paste zij vanaf haar eerste werkdag uitstekend in het ambassadeteam. Naast drukke werk in avond haar scriptie over democratiseringstendensen in China afgerond en cursus Frans gevolgd. Hannah zou voor welke organisatie dan ook een aanwinst zijn. Haar vrolijke karakter, haar spontaniteit én haar leergierigheid zorgen ervoor dat zij zich waar dan ook snel thuis zal kunnen voelen.’ (Plv hoofd afdeling politieke en culturele aangelegenheden, Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken)
 


︎ info@hannahaukes.com | ︎ 0031(6)42216346 | ︎ newsletter | ︎ website: © Hannah Aukes 2023 | profile ︎: Geertje van Odijk | general conditions | privacy & cookies