References Operatie Bloemenbuurt, Clavis, 2023
Na het lezen van dit boek ging ik ... beter nadenken over dat iedereen anders is. Als mijn ouders dit boek zouden lezen ... zouden zij er ook veel uit leren en zouden we er over gaan praten. De omslag van het boek vind ik ... aantrekkelijk en goed gemaakt met details.Het leuke aan dit boek vind ik ... dat het leerzaam is maar tegelijkertijd ook spannend en leuk.Praten over deze verhalen ... lijkt me leuk, want de meningen zijn heel erg verschillend over de verhalen. Het belangrijkste dat ik geleerd heb is ... dat ook al ben je allemaal heel anders, dat je door samen te werken heel ver komt.Wanneer het boek te koop is ... zou ik het zeker aanraden aan mensen!! En ik zou het heel leuk vinden. Dit wil ik nog kwijt ... dat ik het een heel leuk boek vond met een wijze duidelijke les / verhaal. (Jet, lid van lezersbrigade, 11 jaar). 

Managementboek DNA van Leiderschap, S2uitgevers, 2022 
Dank aan Hannah Aukes, de auteur van de dertien portretten, maar bovenal mijn ‘partner in crime’ gedurende de laatste twee jaar. Onze warme en intensieve samenwerking was vanaf de eerste dag een genoegen. Wat een enorm talent heb je om de interviews terug te brengen tot een persoonlijk en waardevol portret. Ik kijk met heel veel plezier terug op onze gezamelijke uitstapjes, van Groningen tot Haarlem en Delft. (Frank Vogt, expert in leiderschap en persoonlijke groei) 

Kunstboek PLAY, eigen beheer, 2021

In 2020 werkte ik met Hannah samen aan Play, een door mij zelf uitgegeven fotografie-/kunstboek over spelen als levenshouding. In dit boek worden de foto’s die ik maakte van de Legobouwwerkjes van mijn zoon gecombineerd met essays en poëzie over het spel van een aantal schrijvers, waaronder Hannah. Naast dat Hannah voor het boek schreef, was ze ook een belangrijke sparringpartner in mijn eigen creatieproces.

Het samenwerken met Hannah heb ik als heel prettig ervaren. Hannah heeft het talent om, wanneer je haar daartoe uitnodigt, recht vanuit het hart te schrijven, op een vrije en intuïtieve manier, die in geval van Play leidde tot speelse en uiterst originele teksten. We vonden elkaar in het detail: Hannah heeft hier veel oog en gevoel voor. Wat me verder is opgevallen is Hannah’s professionele houding. Ze streeft kwaliteit na, niets minder, doet wat ze zegt dat ze zal doen (ze levert) en streeft altijd naar tevredenheid van haar klant. Tegelijkertijd is Hannah’s houding ook persoonlijk. Ze is echt betrokken bij dat wat je maakt en voelt een zekere verantwoordelijkheid om jou tot je beste werk te laten komen. Hier komt haar talent om te coachen om de hoek kijken – dit doet ze namelijk ook: je begeleiden in je eigen creatieproces, als je dat wilt. Bij mij heeft ze dat vooral in het begin van het maken van het boek gedaan en ik kan niet anders zeggen dan dat Hannah me daarmee ontzettend goed op weg heeft geholpen. Buiten haar schrijftalent beschikt ze over het vermogen om je te bevragen en naar boven te krijgen wat het nou precies is wat je de wereld in wilt brengen en waarom. Mede vanwege Hannah heb ik durven vertrouwen op mijn eigen gevoel en me niet te veel van de wijs laten brengen door de meningen van anderen.

Hannah is een bijzondere, intuïtief sterke vrouw met een vrije geest, die het als haar missie ziet om de mooiste verhalen de wereld in te brengen en daarmee te verbinden. Een samenwerking die zuiver is, transparant en eerlijk, dat vindt ze belangrijk. Hannah laat niets onbesproken. Ik kan samenwerken met haar – of het nou is om jouw verhaal op te schrijven of jou te helpen dat zelf te doen – zeker aanbevelen! 
(Eva Veldhoen,  fotograaf)

Managementboek Zelfsturend Rijnlands ondernemen, Management Impact, 2019
Boeken over Het Rijnland Model zijn vaak beschrijvend van aard. Dit boek maakt helder qua taalgebruik en inhoud hoe het er aan de binnenkant daadwerkelijk aan toe gaat. Knap! (Jaap Peters, auteur van Het Rijnland Boekje)

Memoires Ruud Lubbers, Balans, 2018
De herinneringen van Lubbers hebben een even wonderlijk als intrigerend boek opgeleverd. Wonderlijk, vanwege de totstandkoming. (…) Lubbers begon twee jaar geleden op advies van Geert Mak met schrijven. Hannah Aukes maakte er een verhaal van. Maar de zinnen zijn heel herkenbaar de zinnen van Lubbers. (…) Bijna ontroerend is de beschrijving van zijn eerste verliefdheid in Parijs. (Mark Kranenburg, journalist NRC)

Jubileumboek Nutricia, Pavlov Publiceert, 2016
Hannah is een zeer enthousiaste, intelligente en creatieve tekstschrijfster. Wij hebben haar al voor diverse projecten ingezet, met altijd een mooi resultaat. Ze denkt mee, neemt initiatief, is positief en weet met haar teksten precies de vonk over te brengen. (Michiel Haans, managing partner Pavlov Publiceert)

Schrijversvakschool, 2014/2015
Ik vind dat Hannah een talent heeft om de taal boeiend te maken. Dat doet ze door net even die ongewone combinaties te maken die een tekst ‘verheffen’ tot poëzie. (...) Ik vind Hannah Aukes een echte dichteres. Ze verrast. Ze weet bijvoorbeeld met veel details, met veel couleur locale een ochtendsfeer op te roepen. Ze experimenteert: ze maakt verschillende versies van een tekst om uit te vinden welke de beste is. Ook met de vorm experimenteert ze: heel lange of juist heel korte regels. (...) Ze moet wel beslist doorgaan in de poëzie, want ze is zonder meer een talent. (J.V., docent en dichter)

Bedrijfsboek Fastned, Boekenbent, 2013, 2015
Hannah Aukes is een uitzonderlijke editor. Met veel plezier heb ik met haar het boek The Fastned Story gemaakt. Dankzij Hannah is het page turning suspense geworden. Hannah is een harde werker en een zeer zorgvuldige editor. Met al haar charme, tact en overtuigingskracht is het prettig om met haar te werken en wordt het eindresultaat van hoog niveau. (Bart Lubbers, managing partner Fastned)

In één ruk (=Fastread) uitgelezen: The @fastned Story Deel I&II van @bcmlubbers Pageturner en boeiend tm achterkaft! (Christoph Buter, Experienced business lawyer renewable energy)

In 1 uur Deel II the #fastned story uitgelezen! Top gedaan (Vincent Everts, ondernemer, vlogger, trendwatcher)

Verhalen in Suriname, 2011
Gedurende de stage was er een duidelijke groei te zien van de journalistieke kwaliteiten van Hannah. De communicatie met Hannah was uitermate open en constructief. Haar enthousiasme en inzet werkten vaak aanstekelijk. Sterke motivatie en inzet, bereid te leren van feedback, inhoudelijk goed in luisteren en analyseren. (Harmen Boerboom, correspondent NOS / RNW)

Website, ministerie van Buitenlandse Zaken, 2010
Hannah: altijd goedgehumeurd, altijd bereid om net dat stapje extra te zetten. Een groot inlevingsvermogen, begaan met mensen, reislustig, cultureel goed onderlegd, sociaal zeer sterk, en een uitstekend schrijfster en redacteur. Ik heb zeer prettig met haar samengewerkt: ze levert op tijd, en ze levert kwaliteit. Een topper als collega en een topper als mens! (Eduard van Brakel, destijds hoofdredacteur blad ministerie van Buitenlandse Zaken)

Staatsbezoek Koningin Beatrix aan Brussel, 2006
Hannah is spontaan, buitengewoon sociaal vaardig en heeft een uitstekend gevoel voor humor. Zij is een charmante, positieve sfeermaker die zich niet snel uit het lood laat slaan. Ze schrijft vlot en inhoudelijk steeds ‘to the point’, is een volhouder die van aanpakken weet. Een collega kortom waar men zich steeds op kan verlaten. We zien Hannah node gaan, en kunnen haar bij iedere werkgever van ganser harte aanbevelen. (Ambassadeur post Brussel Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken)

Zonder moeite paste zij vanaf haar eerste werkdag uitstekend in het ambassadeteam. Naast drukke werk in avond haar scriptie over democratiseringstendensen in China afgerond en cursus Frans gevolgd. Hannah zou voor welke organisatie dan ook een aanwinst zijn. Haar vrolijke karakter, haar spontaniteit én haar leergierigheid zorgen ervoor dat zij zich waar dan ook snel thuis zal kunnen voelen. (Plv hoofd afdeling politieke en culturele aangelegenheden, Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken)
 


︎ info@hannahaukes.com | ︎ 0031(6)42216346 | ︎ newsletter | ︎ website: © Hannah Aukes 2022 | profile ︎: Geertje van Odijk | general conditions | privacy & cookies